Visa Inc. najavila pokusni rad platforme Visa Mobile Platform

VISA Inc. je najavila pokusni rad sustava mobilnog plaćanja putem platforme Visa Mobile Platform (Visina mobilna platforma) u Brazilu, Kanadi i Maleziji. Pokusni rad u Brazilu ispituje daljinska plaćanja putem mobitela, dok će pokusni rad u Kanadi i Maleziji biti usmjerena na mobilne transakcije Visa payWave na beskontaktnim prihvatnim mjestima.

Novi pokusni rad izravno podržava Visinu mobilnu strategiju koja omogućuje razvoj proizvoda i komercijalizaciju usluga mobilnog plaćanja putem tržišnog testiranja. Visina mobilna platforma već podržava niz testiranja diljem svijeta uključujući Aziju i SAD. Danas najavljeni pokusni rad pridonosi Visinom globalnom iskustvu u testiranju mobilnih platežnih usluga.

U Brazilu, Visa surađuje s Companhia Brasileira de Meios de Pagamento (VisaNet Brasil), prihvatnom institucijom za sve Visa debitne i kreditne platežne transakcije u zemlji kako bi testirala daljinska plaćanja putem mobitela. Daljinska plaćanja su transakcije pokrenute putem mobilne mreže koje omogućavaju potrošačima izvršavanje plaćanja korištenjem mobilnih uređaja dok su u pokretu. Pokusni rad omogućava ispitivanje preferencija potrošača vezanih uz daljinsko plaćanje, a početak mu je planiran u 2008. godini. 

U Kanadi, Visa surađuje s Royal Bank of Canada (RBC) kako bi testirala mobilne transakcije Visa payWave temeljenje na Visinoj mobilnoj platformi. Pokusni rad koji će se provoditi u Ontairu planiran je za 2008. godinu, a uključivat će više faza obuhvaćajući analizu u laboratoriju, RBC pilot projekt sa zaposlenicima te ispitivanje među potrošačima. Kao dio pokusnog rada, mobilni telefoni s ugrađenim beskontaktnim čipom Near Field Communications (NFC) omogućit će korisnicima provedbu mobilnih transakcija Visa payWave na beskontaktnim prihvatnim mjestima.

U Maleziji, Visa na pokusnom radu u kojem će sudjelovati 100 zaposlenika te će ispitivati daljinsko beskontaktno plaćanje surađuje s Maybank, Maxis i Nokiom. Pokusni rad koji je započeo u listopadu 2007. godine, oslanja se na postojeće beskontakne infrastrukture u Maleziji te koristi Visinu mobilnu platformu omogućavajući preuzimanje tehnologije (download) i personalizaciju Visa payWave funkcije over-the-air (OTA) te ujedno potrošačima osigurava iskustvo korištenja bogate grafike.

"Korištenje mobilnih uređaja, za lakši život"

"Davno smo prošli razdoblje kada su se mobilni uređaji koristili samo za pozive", rekla je Elizabeth Buse, izvršna dopredsjednica Vise Inc., dodajući: "Visa već testira plaćanje putem mobilnih uređaja na mjestu prodaje u velikom broju zemalja diljem svijeta, a dodavanjem mogućnosti daljinskog plaćanja jednostavno se povećava broj načina na koje potrošači mogu koristiti mobilne uređaje kako bi si život učinili lakšim".

U 2007. godini Visa je predstavila Visa Mobile Platform, globalnu inicijativu koja omogućava sveobuhvatan spoj tehnoloških alata i aplikacija osmišljenih kako bi omogućili razvoj proizvoda i komercijalizaciju mobilnih platežnih usluga. Visina mobilna platforma omogućava potrošačima jedinstveno iskustvo za sve vrste plaćanja, bez obzira na vrstu telefona ili zemljopisne čimbenike, a osmišljena je za rad u sklopu postojeće infrastrukture koje su osnovali mobilni operateri i financijske institucije. Uz pružanje potpore razvoju rješenja mobilnog plaćanja, poput mobilnog plaćanja s malih udaljenosti, mobilnog plaćanja s većih udaljenosti i mobilnih novčanih transfera, platforma također podržava razvoj usluga vezanih uz plaćanje poput upravljanja računima i sigurnosnih upozorenja kako bi se potrošačima omogućilo praćenje aktivnosti računa putem mobilnih uređaja i mobilne ponude koja se može ostvariti na mjestu prodaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara