Više desetaka poginulih u sudaru egipatskih vlakova

EGIPATSKI mediji izvijestili su u ponedjeljak ujutro o teškoj željezničkoj nesreći u kojoj ima više desetina poginulih osoba. Egipatske vlasti su potvrdile informaciju o tragediji čiji se konačni razmjeri tek utvrđuju.

Prve informacije govore da je u sudaru je smrtno stradalo 26 osoba, dok drugi izvori navode brojku od 36 poginulih putnika.

Egipatska televizija Nil TV javlja o mogućih 70 poginulih i preko stotinu ozlijeđenih osoba.

Nesreća se dogodila oko 7.45 sati ujutro po lokalnom vremenu u sjevernom dijelu zemlje, 20-ak km sjeverno do egipatske prijestolnice Kaira, kod grada Qaliouba.

Četiri vagona su prilikom udara iskočila iz tračnica i prevrnula se. Vlakovi su prometali iz gradova Benha i Mansoura prema Kairu, prenose lokalni mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipat je i ranije bilježio slične nesreće, osobito na željezničkim linijama kroz deltu Nila u kojoj su pruge i tračnice loše održavane.

Posljednja slična nesreća dogodila se u veljači ove godine kada je došlo do sudara dviju željezničkih kompozicija pri čemu je ozlijeđeno 20-ak osoba.

Najgora željeznička nesreća dogodila se u veljači 2002. godine kada je poginulo 363 putnika, od kojih je većina putovala prema jugu zemlje gdje se slavljem obilježava najvažniji islamski blagdan.

I.K.
Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara