Više od 100 talibana poginulo u dva iznenadna napada u Afganistanu

Više od 100 talibana poginulo u dva iznenadna napada u Afganistanu

TALIBANI su na jugu Afganistana izveli dva iznenadna napada, u čijim su borbama deblji kraj izvukli upravo oni, sa preko stotinu poginulih među svojim redovima, prenosi Associated Press.

U prvome od dva napada na grad Lashkar Gah poginulo je oko 60, a u drugom oko 40 talibanskih pobunjenika, navode afganistanski dužnosnici. Talibani su u napadu koristili rakete i teško naoružanje, a grad su napali organizirano s tri strane, nešto iza ponoći po lokalnom vremenu.

Afganistanske snage uspjele su ih odbaciti tek nakon nakon što im je upomoć stigla NATO-va zračna podrška. NATO je izvijestio kako su u napadu poginule brojne neprijateljske snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su pobunjenici planirali spektakularni napad prije početka zime, ovo je bio spektakularan promašaj", kazao je general Richard Blanchette, glasnogovornik NATO-vih snaga u Afganistanu.

S gradskih rubova, vlasti su uspjele pokupiti 41 mrtvog talibana, a procjenjuje se kako su sami talibani s bojišta sa sobom odnijeli još 20-tak leševa. Navedene brojke mrtvih nitko nije mogao i službeno potvrditi, a valja napomenuti kako su afganistanski dužnosnici i ranije znali pretjerivati s brojem žrtava.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara