Više od 50 poginulih u sukobima na Šri Lanci

VIŠE od 50 osoba je poginulo, najvećim dijelom pripadnika Tamilskih tigrova, u četvrtak u ujutro u sukobu s vojskom Šri Lanke, objavilo je ministarstvo obrane.

"Uspjeli smo odbiti napad pobunjenika na linije obrane vojske na poluotoku Jaffna", izjavio je glasnogovornik ministarstva Upali Rajapakse dodavši da su Tamilski tigrovi izveli napad na jugozapadni dio poluotoka Jaffna uz potporu s mora brodova. Tu zonu kontroliraju vladine snage, ali je opkoljena područjima koje drže pobunjenici.

"Brodovi Tamilskih tigrova su otvarali vatru na snage sigurnosti. Snage sigurnosti su im odgovorili iz zraka. Na kopnu se borba još uvijek vodi", kazao je glasnogovornik.

"Vidjeli smo najmanje pedesetak tijela pred našim linijama obrane nakon borbi koje su trajale više sati u četvrtak u zoru", dodao je Rajapakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik nije htio govoriti o gubicima u redovima vojske, ali se od neimenovanih izvora u okviru vojske saznaje da je poginulo najmanje šest vojnika, a šezdesetak ih je ranjeno.

Pobunjeničke web stranice Tamilnet, za koje diplomati tvrde da pretjeruju s uspjesima Tamilskih tigrova, dok ih vojska umanjuje, objavio je i da je zračna luka Palali na Jaffni napadnuta tamilskim topništvom.

U rastućem nasilju na Šri Lanci s današnjim žrtvama u proteklom tjednu poginulo je, prema navodima vojske, i 106 vojnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara