Više od dvije trećine Hrvata smatra da Jadranka Kosor obavlja loš posao

Tekst: J.C.
Foto: Admir Buljubašić / Cropix

OTKAD su napustili vladajuću koaliciju, Hrvatska stranka umirovljenika postala je četvrta najjača stranka u državi! Ovaj podatak otkrilo je istraživanje "Crobarometar" agencije Puls prema kojem HSU ima glasove 6,9 posto birača što znači da su ispred njih tek SDP, HDZ i HNS.

Popularnost vladajuće stranke drastično je pala nakon što je otišao Ivo Sanader, a premijersku fotelju preuzela Jadranka Kosor. Prema Pulsovom istraživanju, čak 34,8 posto građana u ovom bi trenu glasalo za SDP, dok bi HDZ dobio glasove tek 23,3 posto građana.  Također, čak 80 posto sudionika ankete smatra da se situacija u Hrvatskoj u ovom trenutku razvija u pogrešnom smjeru.

Statističari upozoravaju kako je ovo prvi put da se između SDP-a i HDZ-a stvorila veća razlika još od proljeća 2007. godine, a nepopularnost vladajuće koalicije u očima birača dodatno potencira i činjenica da bi najveći HDZ-ov partner HSS dobio tek 5,5 posto glasova, dok bi za HSLS glasalo 2,3 posto birača.

Vladu Jadranke Kosor Hrvati percipiraju kao izrazito negativnu i čak 69 posto građana ne odobrava njene poteze. Na strani Vlade je tek 19 posto birača, a 12 posto ih je neodlučno. Negativnost građana prema HDZ-ovoj Vladi vjerojatno je izazvana uvođenjem harača i povećanjem stope PDV-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara