Više tisuća Srba izašlo je na ulice kako bi odali počast preminulom Briceu Tatonu

Tekst: I.Ka.
Foto: Blic

VIŠE TISUĆA ljudi danas je u nekoliko gradova Srbije odalo počast preminulom Briceu Tatonu polaganjem cvijeća i paleći svijeće. Potreseni i razočarani građani danas, na dan žalosti, polažu cvijeće i pale svijeće na nekoliko mjesta u Srbiji i to na Trgu Republike u Beogradu, u centru Novog Sada i Pančeva te ispred Francuskog veleposlanstva i na Obilićevom vijencu u Beogradu gdje je mladi Francuz pretučen.

Građani ostavljaju poruke u kojima ističu veliko ogorčenje i razočaranje povodom tragičnog događaja te kako to nije prava slika Srbije te da nasilje mora biti spriječeno. Počast paljenjem svijeća Tatonu odali su danas i političari Srbije te brojne javne osobe, prenose srpski mediji. U Beograd večeras će stići državna tajnica Francuske za sport Rama Yade koja će se sastati s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Dačićem, ministricom za mladež i sport Snježanom S. Marković i ministricom pravosuđa Snježanom Malović.

Podsjetimo, francuski navijač 28-godišnji Brice Taton je nakon 12 dana preminuo u beogradskom kliničkom centru. Policija je uhitila 11 osumnjičenika, od kojih su desetorica u pritvoru, a jedan se brani sa slobode. Osumnjičenike se tereti za kazneno djelo teškog ubojstva, za koje zakon predviđa najvišu kaznu od 40 godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara