Visoke kamate: Jenki na ime duga uzeo 14 stanova, dugove utjerivao i Kerumov komunalni redar?!

Foto: Index

SPLITSKI gospodar plaža Dragan Jurišić Jenki uhvaćen je jučer u središtu Splita, i to zbog iznude! Ščepali su ga dok je utjerivao dug u Agenciji za promet nekretninama Galeb u ulici Svetog Križa.

Prvak Europe u low kicku također priveden

Osim Jenkija, policija je privela i 31-godišnjeg Tomu R. te 21-godišnjeg Ivana Stupala, člana borilačkog kluba Pit Bull, prvaka Europe u low kicku do 75 kilograma i od ovog ljeta vježbenika u Kerumovom komunalnom redarstvu. Zatečeni su u društvu s njim. 

Na meti im je bio vlasnik Agencije Nediljko B. Navodno se zadužio u Jenkija i kako to već obično biva, dug nije mogao vratiti zbog previsokih kamata. Prijateljima se požalio da je tako izgubio čak 14 stanova.

Agencija zatvorena

Danas Agencija nije radila. Nema nikog, nitko se ne javlja ni na telefon. Ured je zatvoren, a na pročelju nema traga nazivu firme i kontaktima.

Prekoputa u frizerskom salonu kažu da su Nediljka i njegovu suprugu, na koju se firma inače vodi, vidjeli zadnji put prije pet, šest dana. Čuli su da je bila policija, ali ne znaju ništa detaljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar za autizam otkrio Jenkijev arsenal

Danas će Jenkija i ostale odvesti na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo. Zasad ih terete za pokušaj iznude.

Jenkija su dosad prijavljivali za krađe, krivotvorenje isprava, ali i nedozvoljeno držanje oružja. Kada je Centar za autizam prije šest godina renovirao prostor na Spinutu, srušili su zid i tako se otkrila Jenkijeva zemunica. Dosta streljiva i prigušivač za automatsku pušku. Jenki je policiji kazao da su mu to relikvije iz Domovinskog rata.

Lani je u ovo doba godine prijetio financijskim policajcima u njihovom uredu, vjerojatno zbog nekakve blokade ili problema slične naravi.

Komunalni redar utjeruje dugove u radnom vremenu?!

Postavili smo i pitanje gradskoj upravi oko Stupala, kako je moguće da njihov komunalni redar u radno vrijeme radi to što radi?! Morat ćemo malo pričekati na odgovor. Stupalova šefica Esma Kalemba nam se javila, ali nije htjela ništa komentirati, već nas je uputila na glasnogovornicu Marinu Protić.

Konkretniji je bio Kerumov zamjenik Jure Šundov. O slučaju ne zna ništa, ali će odmah dati nalog službama da ispitaju o čemu se radi. I uistinu, javio se za pet minuta.

"Mi saznanja imamo tek iz novina, ništa još konkretno nismo dobili od mjerodavnih tijela. Onog trenutka kada dobijemo, pokrenut ćemo postupak udaljenja iz službe te sve ostalo što propisuju pozitivni zakonski propisi", izjavio je za Index zamjenik Šundov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara