Vittrup: Nema osumnjičenih i nisu poznati motivi ubojstva dvojice Srba

DVOSTRUKO ubojstvo te ranjavanje dvojice srpskih mladića u subotu navečer na Kosovu izoliran je i tragičan izgred, a unatoč intenzivnoj policijskoj istrazi još nitko tim povodom nije osumnjičen, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Prištini povjerenik međunarodne policije na Kosovu Kai Vittrup.

Ubojstvo srpskih mladića policija na Kosovu smatra slučajem visokog prioriteta. Povjerenik Vittrup je izjavio kako će nadležni organi na Kosovu učiniti sve kako bi odgovorne izveli pred sud.

Komentirajući izjave nekih srbijanskih dužnosnika da ubojstvo dvojice Srba predstavlja teror koji se čini nad srpskom manjinom na Kosovu, Vittrup je upozorio da se ne smiju donositi preuranjeni zaključci.

"Na temelju istrage koja je u tijeku nema dokaza za tako nešto. Osumnjičenih još nema pa se stoga se ne može govoriti o motivima ovog dvostrukog ubojstva", rekao je Vtitrup.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna policija je također informirala da je povećan broj nadzornih punktova diljem Kosova, a u srpskim sredinama su pojačane ophodnje.

U međuvremenu su kosovski Srbi u ponedjeljak u Štrpcu, sjevernom djelu Mitrovice i Gračanici održali prosvjede na kojima su najoštrije osudili taj zločinački čin.

Dva srpska mladića, Ivan Dejanović i Aleksandar Stanković iz Novog naselja kod Lipljana ubijeni su u subotu navečer vatrenim oružjem kod sela Banjica na cesti Uroševac-Štrpce, na jugoistoku Kosova. Osim dvojice ubijenih, još dva srpska mladića, Aleksandar Janičijević i Nikola Dukić, ranjeni su u napadu.

Taj tragičan incident na Kosovu osudili su najviši predstavnici kosovskih i međunarodnih institucija, kao i albanske i srpske političke stranke na Kosovu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara