Vizija vidovnjaka pokrenula istragu o seksualnom zlostavljanju djeteta

JEDNA od najnaprednijih i najprosvjećenijih zemalja svijeta se u borbi protiv kriminala koristi srednjovjekovnim metodama, ako je suditi po napisu Toronto Suna.

U to se, naime, priliku imala uvjeriti Collen Leduc, 30-godišnjakinja iz grada Barrie u kanadskoj provinciji Ontario. Prije nekoliko tjedana je dobila poziv iz osnovne škole Terry Fox, koju pohađa njena 11-godišnja autistična kći Victoria Nolet.

Kada se zajedno s kćerkom pojavila u uredu ravnatelja, rečeno joj je kako je škola poslala dopis socijalnoj službi da započne istragu, s obzirom da sumnjaju kako je Victoria – upisana u razred djece s posebnim potrebama – mogla biti žrtvom seksualnog zlostavljanja.

Od te optužbe je, međutim, majci još veći šok bio razlog zbog kojega su školske vlasti odlučile pokrenuti istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Victorijin je nastavnik posjetio vidovnjaka te prilikom seanse dobio informaciju kako je dijete čije ime počinje sa slovom "V" žrtva zlostavljanja, a počinitelj "muškarac u dobi od 24 do 26 godina". Nastavnik je na temelju Victorijinog ponašanja zaključio kako se vizija odnosi upravo na nju te je o svemu obavijestio ravnatelja, koji je, pak, odlučio pokrenuti istragu.

Gospođa Leduc je zaprepaštena time da je škola odlučila postupak započeti na temelju vidovnjačke vizije. Po njenom mišljenju takva je praksa "potpuno neprofesionalna" te je od škole zatražila službenu ispriku, a prije toga je kći ispisala iz škole.

Dr. Lindy Zaretsky iz školskog odbora Okruga Simcoe, pak, smatra da je škola "bila vezana protokolom", dok Mary Ballantyne iz socijalne službe drži kako su "škole njihove oči i uši u zajednici" i podsjeća kako zakon nalaže dojave o zlostavljanju "ako za to postoje razumne osnove".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara