Vjernici se okupljaju u zagrebačkoj katedrali

NA VIJEST o smrti pape Ivana Pavla II. oglasila su se večeras zvona sa zagrebačke katedrale, čija su vrata širom otvorena za vjernike koji se u njoj okupljaju i u tišini, tuzi i molitvi žele još jednom zahvaliti Svetom Ocu za sve što je učinio za Hrvatsku.

Katedrala će biti otvorena tijekom cijele noći, a na njoj će biti izvješena vatikanska zastava zajedno s crnom, kako bi se i na taj način izrazilo štovanje Papi, jednom o najkarizmatičnijih osoba svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Papa Ivan Pavao II. prvi je put ušao u zagrebačku katedralu 10. rujna 1994. za svog pastoralnog pohoda Hrvatskoj. Tada se poklonio i molio na grobu kardinala Alojzija Stepinca, kojega je četiri godine kasnije, 3. listopada 1998. u Mariji Bistrici proglasio blaženim za svog drugog pastoralnog pohoda Republici Hrvatskoj.

Drugi pohod prošao je u znaku te beatifikacije, koja je bila velika podrška crkvi u Hrvata.

Sveti Otac treći put pohodio je Hrvatsku na svom stotom jubilarnom putovanju. Za petodnevnog boravka domaćin velikom Papi Ivanu Pavlu II., poglavaru Katoličke crkve, bio je grad Rijeka. Papa je osobito štovao taj grad zbog trsatskog marijanskog svetišta posvećenog Nazaretskog djevici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara