Vjerovali ili ne, ali i riječi liječe

Vjerovali ili ne, ali i riječi liječe

Sponzorirani članak

ZLOĆUDNI tumor dojke najčešći je zloćudni tumor kod žena, a u Hrvatskoj svaka 11. žena oboli od te vrste raka. Promjene koje donosi ta bolesti često su teške za podnijeti te je pacijenticama potrebna potpora rodbine i prijatelja, ali i stručnjaka te osoba koje su se i same borile protiv raka dojke.

Udruga "SVE za NJU!" uskoro će u Zagrebu otvoriti Centar za pružanje psihološke pomoći ženama oboljelima od raka. Cilj je Udruge u okviru takvog Centra organizirati pružanje sustavne psihološke pomoći, kao oblik potpore ženama od časa dijagnoze, tijekom liječenja, kao i u fazi rehabilitacije, a posebno treba dati jaku psihološku potporu ženama s višestrukim recidivom bolesti, koje se ponekad liječe i više od 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom smislu Udruga će nastojati da taj Centar zaživi kao jaki psihoonkološki Centar specijaliziran za davanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od raka i dojke, ali i drugih oblika, kao i njihovim obiteljima. Kolika je važnost tog Centra dovoljno govori činjenica da trećina pacijentica nakon kliničkog liječenja zapada u teži oblik depresije ili anksioznih poremećaja, a čak i do godinu dana nakon liječenja takve poremećaje ima svaka žena koja je bila na operaciji.

Svrha uspostavljanja Centra je da žene dok se liječe, ali i kasnije na jednom mjestu mogu pronaći savjete i podršku kako stručnjaka psihologa tako i pacijentica koje su i same liječene od raka. Program Centra odvijat će se u obliku grupnih terapijskih radionica, a po potrebi i individualnih savjetovanja pacijentica u dogovoru sa stručnjacima psihijatrima i psiholozima.

Obzirom da Centar treba u cijelosti urediti, udruga "SVE za NJU!" pokrenula je akciju "I riječi liječe" koja ima za cilj prikupljanje novca za obnovu Centra. Taj projekt podržale su brojne tvrtke i individualci svojim doprinosom, a glavni partner je Zagrebačka banka, koja je svoju ovogodišnju "Donaciju godine" usmjerila upravo toj akciji dajući 300.000 kuna. Dodatno, građani mogu podržati akciju uplatama na žiro-račun u Zagrebačkoj banci 2360000-1102016768 koji je oslobođen naknada ili donirati putem telefonskog broja 060 9008 (cijena poziva je 5 kuna plus PDV).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara