Vjesnik: Predaja Gotovine u roku mjesec dana?

Vjesnik: Predaja Gotovine u roku mjesec dana?

PREMA pisanju Vjesnika koji se poziva na neimenovane državne izvore, haški optuženik general Ante Gotovina mogao bi se u "razumnom roku" predati međunarodnom sudu u Haagu.

Naime, nedavno je zbog odluke zagrebačkog Općinskog suda Vlada odvjetnicima generala Gotovine predala dokumentaciju iz tužiteljskog spisa.

"Prionuli smo proučavanju dokumentacije koja nam je dostavljena iz Vlade. Zajedno s još nekim dokumentima, prikupljenim u međuvremenu, vrlo smo blizu zaključku o nevinosti našega branjenika" - kazao je za Vjesnik jedan iz odvjetničkog tima Ante Gotovine, Ivo Farčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Farčić nije želio odgovoriti na pitanje znači li dostava dokumentacije iz tužiteljskog spisa braniteljima korak prema predaji Gotovine Haagu, rekavši samo kako bi odgovor prelazio punomoći koja je dana njegovim zagrebačkim odvjetnicima.

No, neimenovani državni izvori Vjesnika tvrde kako je "nakon dostavljanja dokumentacije lakše očekivati da će do Gotovinine predaje haškome sudu doći u razumnom roku nakon dostavljanja dokumentacije". Isti izvori pod "razumnim rokom" podrazumijevaju slijedećih mjesec dana unutar kojih je moguće očekivati rasplet slučaja Gotovina.

Vjesnik također prenosi nepotvrđenu informaciju prema kojoj glavna haška tužiteljica, Carla del Ponte, izravno pregovara s odvjetničkim timom Ante Gotovine, a to navodno čini pod patronatom Amerikanaca, o kojima i ovisi proračun ICTY-a za 2004.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara