Vježba za sina ministra Rončevića

MINISTAR obrane Berislav Rončević pozvan je da kao roditelj Osnovne škole Bukovac predstavi svoje zanimanje pred razredom svoga sina. Nije odabrao metodu "stati pred razred i pričati" kao ostali roditelji, nego je priredio svojevrsni spektakl.

Za opsežno vojno predstavljanje MORH-a pred osnovnoškolcima upotrebljeni su, između ostalog, pripadnici antiterorističke jedinice, vojni helikopter iz kojeg su za vrijeme leta iskakali vojni policajci, a uspostavljena je i izravna telekonferencijska veza s Kabulom.

Rončević je impresionirao, ne samo kolege svog osmogodišnjeg sina iz  2.a razreda, kojeg je vjerojatno doživotno zaštitio od njihovog eventualnog maltretiranja, nego i cijelu školu. Djeca i učitelji bili su oduševljeni, zbog čega je Rončević izjavio da ovu svoju vojnu akciju smatra iznimno uspješnom.

Predstavljanje, tvrdi on, nije koštalo niti kune, s obzirom da je "helikopter letio u sklopu redovitoga trenažnog leta", a angažman antiterorističke jedinice hrvatske vojske također je bio besplatan, jer se radilo o redovitoj vježbi.

Jedini su trošak ministrovog predstavljanja snage i zanimanja bili, kaže Rončević, obroci za učenike i dvije učiteljice, koje su dobili u vojnoj kantini. Naime, djeca su bila i u obilasku Ministarstva obrane, Glavnog stožera te vojarne Croatia.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara