Vježba za sina ministra Rončevića

Vježba za sina ministra Rončevića

MINISTAR obrane Berislav Rončević pozvan je da kao roditelj Osnovne škole Bukovac predstavi svoje zanimanje pred razredom svoga sina. Nije odabrao metodu "stati pred razred i pričati" kao ostali roditelji, nego je priredio svojevrsni spektakl.

Za opsežno vojno predstavljanje MORH-a pred osnovnoškolcima upotrebljeni su, između ostalog, pripadnici antiterorističke jedinice, vojni helikopter iz kojeg su za vrijeme leta iskakali vojni policajci, a uspostavljena je i izravna telekonferencijska veza s Kabulom.

Rončević je impresionirao, ne samo kolege svog osmogodišnjeg sina iz  2.a razreda, kojeg je vjerojatno doživotno zaštitio od njihovog eventualnog maltretiranja, nego i cijelu školu. Djeca i učitelji bili su oduševljeni, zbog čega je Rončević izjavio da ovu svoju vojnu akciju smatra iznimno uspješnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje, tvrdi on, nije koštalo niti kune, s obzirom da je "helikopter letio u sklopu redovitoga trenažnog leta", a angažman antiterorističke jedinice hrvatske vojske također je bio besplatan, jer se radilo o redovitoj vježbi.

Jedini su trošak ministrovog predstavljanja snage i zanimanja bili, kaže Rončević, obroci za učenike i dvije učiteljice, koje su dobili u vojnoj kantini. Naime, djeca su bila i u obilasku Ministarstva obrane, Glavnog stožera te vojarne Croatia.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara