Vlada će sutra prihvatiti projekt razvoja hrvatskih bolnica

VLADA će na sutrašnjoj sjednici prihvatiti Projekt razvoja kliničkih i općih bolnica, u čiju će izgradnju i obnovu država u idućih sedam godina uložiti sedam milijardi kuna.

Vlada će tako donijeti odluku o dogradnji KBC-a Zagreb, u što će do 2005. godine biti uloženo 500 milijuna kuna, te odluku o završetku izgradnje nekadašnje Sveučilišne, a danas Nove bolnice u zagrebačkom Blatu.

U Novu bolnicu bit će uloženo oko 1,5 milijardi kuna, a po njezinu završetku u novu bi zgradu trebale preseliti četiri zagrebačke bolnice - KBC Merkur, Klinika za tumore, Klinika za dječje bolesti i Opća bolnica Sveti Duh.

Značajno ulaganje čeka i riječki KBC koji bi u budućnosti trebao biti smješten na jednoj lokaciji, umjesto na sadašnje tri.

Vladina odluka odnosi se i na ulaganja u razvoj 23 opće bolnice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim izgradnje nove zabočke bolnice koja će stajati 300 milijuna kuna, ostali projekti odnose se na dogradnje i uređenja pojedinih bolničkih odjela, operacijskih kapaciteta i poliklinika. Visine investicija su različite i kreću se od pet do 150 milijuna kuna.

Među prvima će s radovima započeti splitski KBC gdje će se 150 milijuna kuna investirati u bolničku kuhinju, ginekološki odjel i kirurški prijem.

U ovoj godini počet će radovi u varaždinskoj bolnici gdje će za 100 milijuna kuna biti izgrađen novi kirurški odjel i kuhinja.

U čakovečkoj bolnici ove će godine početi radovi na novom polikliničko stacionarnom paviljonu vrijednom 100 milijuna kuna, a u koprivničkoj bolnici biti uloženo u operacijski blok i novi odjel interne medicine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara