Vlada će sutra raspravljati o pripremi turističke sezone

TEK NEŠTO više od polovice (54,4 posto) jadranskih gradova i općina odazvalo se pozivu Ministarstva turizma da temeljem Programa pripreme turističke sezone 2003., koji je prihvatila Vlada, izrade vlastite programe, navodi se u operativnom programu priprema za ovogodišnju sezonu koji će se sutra naći pred hrvatskom Vladom.

Na poziv Ministarstva i dvije naknadno poslane požurnice odgovorilo je svega 49 od ukupno 90 gradova i općina. Kod onih koji su dostavili odgovor u većini je naglasak stavljen na poboljšanje komunalne infrastrukture i uređenje turističkih mjesta.

Spomenute općine i gradovi predložili su i mjere za koje drže da bi ih trebalo odraditi na državnoj razini.

Tako, primjerice, grad Hvar predlaže da država dade porezne olakšice tvrtkama koje posluju na otocima, da se od Uskrsa do kraja listopada, a ne samo u sezoni, primjenjuje ljetni režim povezivanja otoka sa kopnom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po operativnom programu do početka turističke sezone u promet bi se trebalo pustiti ukupno 116,4 kilometra novih poluautocesta i autocesta. To su uglavnom dionice vezane za Jadran i uobičajena turistička morska odredišta. Nove ceste ovoga bi ljeta turistima trebale omogućiti i lakši prolazak kroz Karlovac, te ulaz u Zadar i Šibenik.

Turiste koji će u Hrvatsku doći avionom trebale bi dočekati dodatno opremljene zagrebačka, splitska i zračna luka na otoku Braču.

Vlada na sutrašnjoj sjednici nastavlja, prije dva tjedna započetu, analizu ovogodišnjih planova trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu. Ovoga tjedna na redu su Croatia osiguranje, Hrvatska lutrija i Hrvatska poštanska banka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara