Vlada: gredeljeve optužbe apsurdne

Vlada je danas odbacila kao apsurdne optužbe predsjednika Udruge hrvatskih sudaca (UHS) Vladimira Gredelja da su premijer Ivica Račan i potpredsjednik Vlade Slavko Linić "koordiniranim djelovanjem" prekoračili i zlouporabili svoje ovlasti u namjeri da odgode ovrhu nad Zagrebačkom bankom.

"Smatramo apsurdnim optužbe gospodina Gredelja jer ni premijer Račan ni Vlada nisu ni na jednoj sjednici ili sastanku radnih tijela Vlade raspravljali niti donosili bilo kakve zaključke u vezi s tim slučajem", kaže se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Vlada se u svom radu ne bavi pojedinačnim sudskim sporovima, pa su optužbe predsjednika UHS-a potpuno neutemeljene, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gredelj je na današnjoj konferenciji najavio podizanje kaznene prijave UHS-a protiv više osoba, među kojima i premijera Račana i Linića, zbog sumnje da su "koordiniranim djelovanjem" u listopadu i studenome ove godine prekoračili i zlouporabili svoje ovlasti u namjeri da na neodređeno vrijeme odgode ovrhu nad Zagrebačkom bankom i osujete naplatu vjerovnika - tvrtke Retag.

Dokaze za to Gredelj, među ostalim, nalazi u nekoliko novinskih napisa u kojima se tvrdi da su se predstavnici Zagrebačke banke svaki put nakon, za njih nepovoljnih sudskih presuda po kojima su dužni isplatiti 165 milijuna kuna Retagu, išli u Vladu po pomoć.

(Hina) pp/so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara