Vlada i Jadranka Kosor prijavljeni Državnom odvjetništvu

UDRUGA Partnerstvo za društveni razvoj prijavila je hrvatsku Vladu i Jadranku Kosor Državnom odvjetništvu nakon što im se Jadranka Cigelj obratila za pomoć. Kako nam je kazao predsjednik Udruge Munir Podumljak oni pomažu osobama za koje smatraju da su koruptivnim ponašanjem drugih njihova prava narušena.

"Vlada je tijelo koje je donijelo odluku na osnovu upitnika, a Jadranka Kosor je kao potpredsjednica Vlade navedeni upitnik donijela na sjednicu Vlade i zatražila smjenu zbog tog upitnika" - pojasnio nam je Podumljak razloge zbog kojih su Vlada i Kosor prijavljeni Državnom odvjetništvu.

"Prema našim informacijama i izrađivanjem upitnika od strane organizacije počinjeno je kazneno djelo prema zakonima RH iz domene izrade lažne isprave i korištenja lažne isprave" - rekao je Podumljak dodavši kako su i protiv tih udruga podnijeli kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga je poslala i Otvoreno pismo premijeru Ivi Sanaderu u kojem traži daljnje postupanje jer pored kaznenog djela postoje neke nejasnoće koje traže da se isprave.

"Državno odvjetništvo je nadležno postupiti po toj prijavi. Stanje u državi nas apsolutno ne zanima, postoji zakon i prema tom zakonu se mora postupiti. Ako netko ima hrabrosti ne postupiti po tom zakonu, to ćemo vidjeti i nakon toga ponovo reagirati" - rekao nam je Podumljak.

>>> Otvoreno pismo premijeru možete pročitati ovdje

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara