Vlada mami turiste ukidanjem viza za Ruse, Ukrajince i Kazahstance

Vlada mami turiste ukidanjem viza za Ruse, Ukrajince i Kazahstance

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

NA ZATVORENOM dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o privremenoj suspenziji viznog režima za državljane Republike Kazahstana, Ruske Federacije i Ukrajine. Vize se neće privremeno zahtijevati od nositelja valjanih putovnica i za kratkotrajni boravak do 90 dana, odnosno za prelazak preko državnog područja RH. Suspenzija će se primjenjivati od 1. travnja do 31. listopada 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesena je i Odluka o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Republiku Hrvatsku, na osnovi valjanih schengenskih dozvola boravka i viza, radi turističkog posjeta RH. Kao mjera liberalizacije hrvatskog viznog režima radi olakšavanja ulaska stranih turista u RH u 2010. godini, privremeno se neće zahtijevati vize za određene kategorije stranaca, i to za strance koji imaju valjanu schengensku dozvolu boravka, a zatim i za strance koji dolaze brodovima na kružnom putovanju ako imaju valjanu schengensku vizu. Također se to odnosi i na državljane Republike Indije i Narodne Republike Kine koji skupno i organizirano turistički posjećuju RH, ako imaju valjanu schengensku vizu, te za državljane Hašemitske Kraljevine Jordana, Katara, Kuvajta, Sultanata Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata ako imaju valjanu schengensku vizu.

Slična mjera donesena je i uoči lanjske turističke sezone za državljane pojedinih zemalja, što je rezultiralo povećanim brojem turista iz tih zemalja, stoji na službenoj stranici Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara