Vlada: Mi gradimo cestu, cesta gradi nas

AKO JE suditi prema službenom Vladinom protokolu, svečano otvaranje autoceste Zagreb - Split, najavljeno za nedjelju 26. lipnja, proteći će u skladu s izrekom "Usta moja hvalite me".

Tako će svečanosti otvorenja uz premijera Sanadera i članove Vlade, nazočiti svi bivši predsjednici Hrvatskog Sabora, ali ne i bivši predsjednik Vlade, Ivica Račan, za čijeg je mandata izgrađen najveći dio autoceste Zagreb-Split.

Oni sa sjećanjem duljim od par godina složit će se u ocjeni da je vjerojatno jedina stvar koju je u četiri godine mandata Račanova Vlada pristojno odradila bila upravo izgradnja autoceste Zagreb-Split. Bivša je Vlada projekt pokrenula, te odradila lavovski dio posla u izgradnji autoceste. Nadalje, tadašnji premijer Račan bio je i na čelu Povjerenstva za izgradnju dotične autoceste, pa je time ovaj "slučajni" propust Sanaderove Vlade još veći.

Prema svemu sudeći, Sanader ne želi Račanu dati ni najmanju priliku za medijsku promociju prilikom završetka projekta čiji je najveći dio obavila upravo Račanova Vlada. No, zanimljivo je da je na otvaranje pozvan Radimir Čačić, bivši ministar javnih radova, obnove i graditeljstva, protiv kojeg Saborsko istražno povjerenstvo vodi istragu o mogućoj zloupotrebi položaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u službenom protokolu Vlade poslanom uzvanicima naveden je "Gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić", iako će se konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Splita, na kojoj bi Puljić trebao postati novi gradonačelnik, održati tek u utorak.

Napomenimo za kraj da će cijeli dernek, koji će trajati od 11:45 do 21:15, a uključivat će govorancije na Trgu bana Josipa Jelačića, prijevoz velikog broja uzvanika do Male Kapele, svečane ručkove i "osvježenja", kao i veliki završni koncert na splitskoj rivi, platiti porezni obveznici, baš kao što su platili i izgradnju autoceste koju Sanader i njegova Vlada koristi za besramnu samopromociju, naravno bez društva onih koji su za dovršetak projekta zaslužniji od njih.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara