Vlada na posljednjoj sjednici imenovala povjerenike u dva grada i osam općina

Vlada na posljednjoj sjednici imenovala povjerenike u dva grada i osam općina

Foto: Hina

TEHNIČKA Vlada je na zatvorenom dijelu posljednje sjednice u mandatu imenovala povjerenike za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća i gradonačelnika i općinskih načelnika u gradskim i općinskim vijećima u kojima u zakonom određenom roku nisu usvojeni proračuni, a na njihov osobni zahtjev razriješila je više zamjenika i pomoćnika ministara.

Tako je Krunoslav Glavač imenovan povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Nove Gradiške, a Robert Badurina Grada Novalje. Edita Filipi imenovana je povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i načelnika Općine Murter-Kornati, Gordana Dell'Orco Općine Ražanac, Kristina Božić Općine Kolan, Marijan Vuković Općine Kalnik, Ivan Alerić Općine Ližnjan-Lisignano, Martin Hajdinjak Općine Cestica, Alen Host Općine Matulji te Sandra Štokić Općine Gvozd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na osobni zahtjev razriješene su zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, zamjenik ministra okoliša i prirode Hrvoje Dokoza, te s 19. siječnjem zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava Božidar Štubelj, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik.

Radi odlaska na novu dužnost razriješena je pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković, a na osobni zahtjev razriješeni su pomoćnik ministra obrane Viktor Koprivnjak, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Nemec, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar s 15. siječnja, pomoćnici ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Veselin Biševac i Igor Cigula s 18. siječnja, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Tonči Restović s 21. siječnja i pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin s 31. siječnja.

Razriješen je i dosadašnji član Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Krunoslav Vidić, razriješen je i dosadašnji član Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Mladen Duliba, a vršiteljicom dužnosti člana imenovana je Dragica Smilaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara