vlada na sutrašnjoj zatvorenoj sjednici o dočeku pape, načelniku glavnog stožera

Hrvatska Vlada sutra bi trebala osnovati odbor za pripremu i praćenje posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj, doznaje se danas u Banskim dvorima.L

Na čelu Odbora, koji bi koordinirao aktivnosti vezane za treći Papin posjet Hrvatskoj, bio bi potpredsjednik Vlade Goran Granić.

Odbor bi imao 11 članova.

Kako je najavljeno u treći posjet Hrvatskoj Papa Ivan Pavao II. došao bi u lipnju i posjetio bi Rijeku, Osijek, Đakovo, Zadar i Dubrovnik.

Odluku o osnivanju odbora Vlada treba donijeti na zatvorenoj sjednici, na kojoj bi trebala utvrditi i prijedloge za rješavanje statusa pripadnika HVO-a.

Vlada bi se sutra trebala baviti i kadrovskim pitanjima, konkretno formalno bi, na prijedlog ministrice obrane, trebala predložiti Josipa Lucića, kao kandidata za načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga.

Svoje mišljenje Banski dvori će poslati Hrvatskom saboru, točnije nadležnom Odboru za nacionalnu sigurnost, a Lucićevo imenovanje će zatim ukazom potvrditi Predsjednik države.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitno je, hoće li se pred Vladom naći prijedlog da se dužnosti pomoćnika ministrice obrane razriješi Marijan Mareković, s obzirom da je propao prijedlog o njegovu naseljedniku.

Mareković je nedavno imenovan na dužnost zapovjednika Hrvatske kopnene vojske.

Pred Vladom bi se pak, trebao naći prijedlog da zamjenik ministra zaštite okoliša bude Mladen Ružman, koji je bio pomoćnik ministra obrane za sigurnosna pitanja.

Iako se najavljivalo Vlada sutra neće održati sjednicu otvorenu za javnost. Prvu takvu sjednicu u ovoj godini održat će idući tjedan i na njoj će analizirati učinke svoga dosadašnjeg rada.

Tjedan poslije toga, Vlada Ivice Račana predstavit će planove za ovu, posljednju godinu rada svoga četverogodišnjeg mandata.

Po dostupnim informacijama, Vlada će u predizbornoj godini stalno raditi na prikuljučivanju Europskoj uniji, započetim reformama, privatizaciji, očuvanju makro ekonomske stabilnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara