vlada na zatvorenoj sjednici o amandmanima na zakone...

Hrvatska je Vlada na današnjoj zatvorenoj sjednici prihvatila amandmane i primjedbe Hrvatskog sabora na prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izboru članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. L

Članovi Vlade prihvatili su i amandmane Hrvatskog sabora te amandmane Vlade Republike Hrvatske na Konačni prijedlog zakona o privatnoj zaštiti, uz nadopunu da obveze polaganja stručnog ispita za čuvare i zaštitare budu oslobođeni i pripadnici gardijskih brigada, kaže se u priopćenju.

Na današnjoj sjednici prihvaćeno je Izvješće o provedbi Vladine Odluke kojom je pokrenut projekt pripreme reforme državne uprave.

Uredbom je izmijenjena ranija Uredba o tajništvu Vlade Republike Hrvatske i to na način da se povećava broj službenika i namještenika u Službi administrativnih, općih, tehničkih i pomoćnik poslova Tajništva Vlade. Ta će služba zaposliti dva službenika i tri namještenika čime se ukupan broj zaposlenih u Tajništvu Vlade povećava sa 52 na 57.

Prihvaćen je i Plan prijama vježbenika u Ministarstvo financija za 2003. godinu.

Vlada je donijela Uredbu kojom se mijenja Uredba o carinskoj tarifi za 2003. godinu. Uredbom se određuje da carinska zaštita pri uvozu glukoze i glukoznog sirupa iz zemalja Europske unije ostaje kako je i bilo predloženo 4,5 posto.

Raspisani su izbori za Gradsko vijeće grada Orahovice te za Općinsko vijeće Općine Slavonski Šamac za nedjelju, 13. travnja 2003. godine.

Vlada je podržala otvaranje carinskih ispostava na veletržnicama u Splitu, Osijeku i Matuljima te zadužila Ministarstvo financija da ih otvori u roku od tri mjeseca.

Na današnjoj sjednici Vlade general pukovnik Marijan Mareković razriješen je dužnosti pomoćnika ministra obrane radi odlaska na novu dužnost. Krunoslav Plačko imenovan je pomoćnikom ministra gospodarstva za poticanje ulaganja. Imenovani su predsjednik i članovi Koordinacijskog odbora za realizaciju Državnog programa uređenja posjedovne i vlasničkopravne evidencije (katastra i zemljišnih knjiga) na otocima: Vanja Bilić, Damir Pahić, Snježana Torić, Jadranko Jug i Ivka Suman Podgajski, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara