Vlada nagradila zlatne rukometaše s po 100 tisuća kuna

Vlada nagradila zlatne rukometaše s po 100 tisuća kuna

SEDAMNAESTORICU zlatnih rukometaša, izbornika i dva trenera hrvatske rukometne reprezentacije, hrvatska je Vlada danas nagradila s po 100 tisuća kuna, a ostale članove stručnog tima, njih petoricu s po 60 tisuća kuna.

Nadam se da ćemo se u idućih tjedan, dva u dogovoru s članovima reprezentacije naći i uručiti im zaslužene nagrade, rekao je na sjednici Vlade premijer Ivica Račan.

Novac za nagrade, uključivo poreze i druga davanja, od oko 4,2 milijuna kuna osigurana su iz tekuće proračunske zalihe.

Proteklih smo dana bili navijači i svjedoci veličanstvene pobjede hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu u Portugalu, rekao je Račan i podsjetio da je bio na finalnoj utakmici Hrvatska - Njemačka, te imao prilike čestitati svjetskim prvacima.

S oduševljenjem je govorio o sjajnoj atmosferi, nevjerojatnom optimizmu i vjeri naših zlatnih rukometaša u vlastite snage.

To bi, poručio je, mogao biti dobar primjer za mnoge u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je osudio slike koje su se mogle vidjeti na dočeku rukometaša u Zagrebu, precizirajući da se radi o fašističkom pozdravu.

Na veličanstvenom dočeku u Zagrebu vidjele su se i slike s kakvima je svijet, a i demokratska Hrvatska raskrstio, fašistički pozdravi nemaju prolaz nigdje u svijetu, istaknuo je Račan i poručio kako takvi prizori s Trga (bana Jelačića) bacaju sjenu na pobjedu rukometaša i prljaju lice Hrvatske pred Europom.

Ogromna većina građana, športaša i rukometaša to odbacuje i osuđuje nositelje incidenta, jer, naglasio je, ne prihvaćaju da im se oduzima ljepota pobjede i slavlja.

Vlada je Hrvatskom rukometnom savezu odobrila 250 tisuća eura (u kunskoj protuvrijednosti) za sufinanciranje organizacije 16. svjetskog rukometnog prvenstva za žene koje će se od 20. studenoga do 14. prosinca 2003. održati u šest hrvatskih gradova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara