Vlada odobrila gotovo šest tisuća stipendija za školovanje djece veterana

Vlada odobrila gotovo šest tisuća stipendija za školovanje djece veterana

Foto: Hina

UPRAVNI odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata odobrio je nešto manje od šest tisuća stipendija te je odmah pokrenut postupak slanja ugovora o stipendiranju s obzirom na rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, priopćilo je u srijedu Ministarstvo branitelja.

Vlada je na sjednici dala suglasnost na odluke o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2015. godinu, odnosno 12,3 milijuna kuna, za stipendije djeci stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno toj suglasnosti, Upravni odbora Fonda, uvažavajući uvjete natječaja, odobrio je 5897 stipendija za školsku odnosno akademsku godinu 2015./2016., a lista kandidata koji udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja objavljena je na web stranicama Ministarstva branitelja - https://branitelji.gov.hr/.

Imajući u vidu rokove za predaju prijava za smještaj u studentske domove, slanje Ugovora o dodjeli stipendija predstavlja prioritet te će se s postupkom započeti odmah, navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara