Vlada ponudila dodatne dionice za umirovljenički fond

Predstavnici Vlade danas su Hrvatskoj stranci umirovljenika (HSU) ponudili dodatne dionice i imovinu koje bi ušle u Fond za obeštećenje umirovljenika.

"Danas smo dobili konkretan odgovor. Značajno je povećana imovina i dali su nam varijante po kojima bi umirovljenici bili obeštećeni u razdoblju nešto dužem od sedam godina", rekao je Hini saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja. Pritom je napomenuo da visina imovine korespondira s vremenskim rokom.

Ustvrdio je da su ponuđene dionice kvalitetne, a o tom prijedlogu kao i ponuđenim rokovima za obeštećenje, HSU će održati konzultativni sastanak s umirovljeničkim udrugama.

Predstavnici Vlade i umirovljenika dogovorili su da posao oko definiranja modela i imovine Fonda bude gotov do kraja veljače, kazao je Hrelja.

Dodao je da bi na idućem sastanku, koji je zakazan za četvrtak mogao biti potpisan protokol o izvršenju dogovorenog.

Hrelja je kazao da im je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang, koji je u ime Vlade sudjelovalo na sastanku, rekao da Vlada preuzima obvezu da se riješi problem obeštećenja umirovljenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak radne skupine za definiranje imovine i modela za obeštećenje umirovljenika održan je nakon što je HSU u prosincu Vladi predložila da se obeštećenje umirovljenika izvrši u roku od sedam godina i da se poveća ponuđena imovina Fonda.

HSU je zatražila dodatan popis dionica jer je Vladinu ponudu s početka prosinca ocijenila kvalitetnom, ali nedostatnom.

Umirovljenici bi putem Fonda trebali biti obeštećeni za razdoblje od 1993. do 1998., kada su mirovine zaostajale za rastom plaća.

U Fond bi, kako se predlaže, bile uvrštene i dionice T-HT-a, Plive, JANAF-a, Poštanske banke i ostalih tvrtki u državnom vlasništvu.

(Hina) xmvr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara