Vlada povećava plaće direktorima javnih poduzeća?

Vlada povećava plaće direktorima javnih poduzeća?

Tekst: F.M.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)


VLADA bi, po najavama savjetnika premijerke Jadranke Kosor, Željka Lovrinčevića, trebala uvesti promjene u menadžerskim ugovorima u javnim poduzećima pa je moguće povećanje plaća direktora javnih poduzeća.

Kako piše Večernji list, razmatra se povećanje plaća direktora javnih poduzeća. Ne zna se o kojoj se visini plaća radi, iako se najavljuje da će te plaće biti više nego sada, a manje nego u privatnom sektoru te podijeljene u sedam platnih razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visina plaća ovisit će o veličini tvrtke, izloženosti tržištu ili složenosti poslovanja, a cilj povećanja plaća je zainteresirati i u tvrtke dovesti stručnjake, koji će poslove dobivati isključivo putem javnih natječaja.

Otpremnine će također biti jasno definirane, a plaće fiksne, iako će se od čelnika tražiti rezultati i odgovornost pri vođenju tvrtki. Mandat članova uprave i nadzornih odbora navodno više ne bi trebao biti vezan za stranku na vlasti ili lokalnu upravu.

To bi se postiglo time što bi mandat bio pomaknut na jedno godinu nakon parlamentarnih te dvije godine od lokalnih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara