Vlada: Prihvaćeno izvješće Ministarstva poljoprivede i šumarstva

VLADA Republike Hrvatske na jučerašnjem je zatvorenom dijelu sjednice prihvatila Izvješće Ministarstva poljoprivrede i šumarstva o aktivnostima vezanim uz Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, priopćila je danas Vlada.

Po izvješćima Ureda državne uprave, do 23. siječnja 2003. zaprimljeno je 61.964 zahtjeva. Evidentirano je povećanje broja zaprimljenih zahtjeva u zadnjem tjednu u odnosu na dinamiku zaprimanja zahtjeva u ranijem razdoblju.

Vlada je također usvojila zaključke vezane uz to Izvješće, pri čemu je istaknuto da upis u upisnik poljoprivrednih gospodarstava ne znači registraciju djelatnosti poljoprivrede. Stoga se zadužuje Hrvatski zavod za zapošljavanje da povuče Naputak kojim se upisani prestaju voditi u evidenciji nezaposlenih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod izrade podzakonskih propisa koji se tiču prava poljoprivrednika, Ministarstvo rada i socijalne skrbi, Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatski zavod za zapošljavanje dužni su se prethodno dogovoriti s Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara