vlada produžila rok za podnošenje ponuda za kupnju dionica ine

Hrvatska Vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici odlučila do 17. siječnja 2003. produžiti rok za podnošenje obvezujućih ponuda za prodaju 25 posto plus jedne dionice INAe.L

Budući da Uprava društva INA-e nije bila u mogućnosti izraditi poslovni plan za 2003., te petogodišnji poslovni plan razvoja Društva, što predstavlja osnovne elemente na kojima bi se trebale temeljiti ponude pozvanih ponuditelja, Vlada je izmijenila svoj Zaključak od 7. studenoga ove godine, u kojem se u postupku prodaje 25 posto plus jedne dionice društva INA - Industrija nafte d.d. poziva na podnošenje konačnih, obvezujućih ponuda s rokom od 30 dana.

Vlada je taj zaključak izmijenila pa sada rok za podnošenje ponuda istječe 17. siječnja 2003. u 12,00 sati, stoji u priopćenju sa zatvorene vladine sjednice.

Do tada bi svoje obvezujuće ponude trebala predati tri potencijalna strateška partnera - austrijski OMV, mađarski MOL i ruski ROSNEFT.

Na sjednici je prihvaćena izmjena Uredbe o Carinskoj tarifi za 2002. prema kojoj se privremeno ukida carina po mjernoj jedinici pri uvozu sjemenskog krumpira, a čime će se omogućiti nabava tog proizvoda po nižoj cijeni.

Vlada je izmijenila Odluku o koncesiji pomorskog dobra u svrhu gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Kremik i to na način da se koncesijom obuhvati cjelokupno područje na koje se odnosi i postojeća građevinska dozvola.

Vlada je dala suglasnost na Statut Hrvatske agencije za malo gospodarstvo koja je neprofitna pravna osoba.

Donesena je i odluka o sklapanju nagodbe s 635 dužnika, ukupnog iznosa od 151.877.941,80 kuna.

Vlada je dala suglasnost za zaduženje Istarske županije kod Nove banke d.d., Zagreb, u iznosu od 4,8 milijuna kuna za financiranje kapitalnog projekta ´Program investicijskog održavanja nerazvrstanih cesta Istarske županije u 2002. godini´. Gradu Bakru Vlada je dala suglasnost za zaduženje kod Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb, u iznosu od 10 milijuna kuna.

Odlukom su dana državna jamstva Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak i/ili Splitskoj banci d.d., Split, i/ili nekoj drugoj domaćoj banci za izravna zaduženja Brodosplit - Brodogradilišta d.o.o., Split, radi osiguranja likvidnosti za dovršenje tekućeg proizvodnog programa, u iznosu od 57 milijuna američkih dolara.

Vlada je prihvatila Izvješće o završnim pregovorima za sklapanje Ugovora o jamstvu između RH i Europske investicijske banke za projekt sanacije autocesta u Hrvatskoj.

Uz to izmjenjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje predmetnog ugovora i to na način da se rok otplate kredita s 20 godina skrati na 15 godina. Slijedom toga Vlada je dala suglasnost za sklapanje Ugovora o financiranju između društva Hrvatske autoceste d.o.o. i Europske investicijske banke za rečeni projekt na iznos od 50 milijuna EUR-a i na rok otplate od 15 godina.

Na teret Tekuće zalihe ovogodišnjeg državnog proračuna Ministarstvu gospodarstva odobreno je 12,5 milijuna kuna za podmirenje troškova koji su nastali u postupku privatizacije JANAF - Jadranskog naftovoda d.d. INA - Industrije nafte d.d.

Vlada je na sjednici prihvatila Memorandum o dogovoru o regionalnom tržištu električne energije u jugoistočnoj Europi i o njegovom uključivaju u interno tržište električne energije Europske unije. Uz prihvaćanje memoranduma Vlada je u zaključku dala i izjavu u kojoj navodi da RH pridržava pravo da u odgovarajućem trenutku izrazi određene rezerve vezano uz njeno sudjelovanje na tržištu električnom energijom na području jugoistočne Europe.

Vlada je prihvatila Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma o podršci projekta integracije naftovoda ´Družba´ i ´Adria´, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara