Vlada Republike Hrvatske: Željko Kerum laže!

Vlada Republike Hrvatske: Željko Kerum laže!

Tekst: P.V.
Foto: Jakov Prkić / Cropix

URED za odnose s javnošću oštro je reagirao na jučerašnje izjave gradonačelnika splita Željka Keruma. Podsjećamo, Kerum je u razgovoru s danskim veleposlanikom Boom Ericom Weberom kazao kako se približavaju izvanredni izbori pa će Vlada zato dati medijima nalog da stvaraju afere i progone poduzetnike kako bi "oprali ruke" od lošeg gospodarskog stanja u državi.

"Odlučno odbacujemo i oštro osuđujemo navode i insinuacije gradonačelnika Keruma, prema kojima Vlada skida odgovornost sa sebe na način da progoni poduzetnike, a sve to zbog parlamentarnih izbora. Nadalje, insinuirati pokretanje afera zbog parlamentarnih izbora, osim što je notorna laž, isto tako je potpuno neozbiljno i neprimjereno nekome tko obnaša dužnost gradonačelnika jednog grada", navodi se u priopćenju koje je poslano iz Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada u poduzetnicima vidi partnere"

Iz Vlade ističu da je "notorna činjenica" da Vlada podupire poduzetnike, te da poduzetništvo smatra jednim od osnovnih pokretača hrvatskog gospodarstva.

"Vlada Republike Hrvatske nizom zakonskih prijedloga i ostalih akata koje donosi čini sve, a to će činiti i ubuduće, kako bi stvorila okruženje u kojem će poduzetništvo snažiti, o čemu svjedoče i nedavne odluke Vlade kojima su donesene nove mjere poticaja poduzetnika i oporavka gospodarstva. Vlada u poduzetnicima vidi pouzdanog gospodarskog partnera, te joj je jedan od prioriteta jačanje poduzetničke klime u Hrvatskoj", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara