Vlada se obvezala da će u roku od 30 dana uputiti tri zakona u proceduru

VLADA je na zatvorenoj sjednici u četvrtak obvezala ministarstva zdravstva, poljoprivrede te zaštite okoliša i prostornog uređenja da ubrzaju i u roku od 30 dana stave u proceduru zakone o hrani, o prostornom uređenju, zaštiti prirode i o zdravstvenoj ispravnosti namirnica, priopćila je danas Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je Saboru predložila da ne prihvati HSS-ov Prijedlog zakona o privremenoj zabrani uvoza, stavljanja na tržište, uporabe i proizvodnje genetski modificiranih organizama i proizvoda. To je učinila jer je izrađen Nacrt prijedloga zakona o zaštiti prirode u koji su ugrađene odredbe relevantnih propisa EU-a i kojima se uređuje prekogranični prijenos, ograničena uporaba, unošenje u okoliš i stavljanje na tržište genetski modificiranih organizama i proizvoda koji sadrže genetski modificirane organizme te propisuje mjere sigurnosti.

Također je u izradi Nacrt prijedloga zakona o hrani, koji će urediti materiju genetski modificiranih organizama koja se odnosi na prehrambene proizvode, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara