Vlada Srbije: Incident u Kosovskoj Mitrovici je teroristički čin

VLADA Srbije je u nedjelju priopćila da napad na kafić "Dolce vita" u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice predstavlja "teroristički akt kojim su albanski separatisti pokazali kako su shvatili izjavu Martija Ahtisaarija da su Srbi kao narod krivi".

"Ako tako nešto može izjaviti posebni izaslanik glavnog tajnika UN za pregovore o budućem statusu Kosova, onda je svako nasilje prema Srbima opravdano i nagrađeno", navodi se u priopćenju srbijanske vlade.

Srbijanski ministar policije Dragan Jocić u svojoj je izjavi rekao kako su "teror i bezakonje jedini način da albanski teroristi i separatisti ostvare svoj cilj i dođu do neovisnog Kosova".

Elektronički mediji najavljuju da će se u ponedjeljak poslije podne u Beogradu sastati srpski pregovarački tim za Kosovo u kompletnom sastavu. Sastanak će se održati iza zatvorenih vrata, a medijima će biti proslijeđeno priopćenje. Saznaje se da bi se na sastanku mogao odrediti datum sjednice srbijanskog parlamenta na kojoj bi zastupnici bili informirani o dosadašnjem tijeku pregovora

Predsjednica Koordinacijskog Centra za Kosovo Sanda Rašković Ivić za beogradski B 92 je rekla kako će jedna od tema toga sastanka biti i incidenti na Kosovu. Uz to će biti riječi i o decentralizaciji Kosova, ekonomiji i crkvenoj baštini. No, jedna od važnijih tema će, kako je najavila, biti posljednja istupanja posebnog izaslanika UN za status Kosova Ahtisaarija. Dodala je da od "odluke većine članova pregovaračkog tima ovisiti da li će se zahtjevati bilo kakvo preispitivanje legitimiteta glavnog pregovarača Martija Ahtisaarija nakon njegove izjave da su Srbi krivi kao narod".

Zdravstveno stanje devet osoba ozlijeđenih u subotnjem napadu na kafić "Dolce vita" u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice je, kako javljaju beogradski elektronički mediji, stabilno. Na kirurškom odjelu bolnice u Kosovskoj Mitrovici na liječenju je zadržano šest osoba, dvoje je otpušteno na kućno liječenje, a jedan međunarodni policajac je na zahtjev UNMIK-a prebačen u vojnu bolnicu KFOR-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara