Vlada stopostotnim invalidima darovala kuće

HRVATSKA Vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici donijela odluke o darovanju kuća, stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata prve skupine.

Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 60. obljetnice pada koncentracijskog logora na Molatu. Sredstva od 50 tisuća kuna osigurat će se iz tekuće proračunske zalihe.

Vlada je Saboru uputila Konačni prijedlog zakona o željeznici kojim se uređuje ustrojstvo željezničkog sustava, uvjeti za obavljanje prijevoznih usluga, željeznička infrastruktura, njezin status, uvjeti pristupa, postupak raspodjele infrastrukturnih kapaciteta, način upravljanja infrastrukturom i njezino financiranje te usluge željezničkog prijevoza od općeg značaja.

Konačnim prijedlogom zakona kojim se mijenja Zakon o nasljeđivanju rasteretit će se sudovi i ubrzati postupak.

Javni bi bilježnici bili ovlašteni sastavljati i čuvati javne oporuke, sastavljati ugovore o odricanju od nasljedstva i ugovore o prijenosu nasljednog dijela prije diobe, obavljati popis ostaviteljeve imovine i kao sudski povjerenici provoditi ostavinske rasprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je Saboru u daljnju proceduru proslijedila i Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hidrografskoj djelatnosti kojim se određuju poslovi koji su od interesa za Hrvatsku u koje se ubrajaju znanstvenoistraživačka djelatnost i aktivnosti te sastav Hidrografsko-navigacijskog vijeća.

Vlada je Saboru predložila da ne prihvati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, predlagatelja zastupnika Lucije Debeljuh, Valtera Drandića i Damira Kajina kojim predlažu da se otočje Brijuni uključe u sastav Općine Fažana. Otočje Brijuni nema status samostalnog naselja te predmetna inicijativa nije u skladu sa Zakonom, mišljenja je Vlada.

Donesena je Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva poljoprivrede i šumarstva kojom je predviđeno da, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu, županijski veterinarski inspektori, pored poslova nadzora obavljaju i poslove pregleda i kontrola, koje su do sada obavljali veterinarski inspektori zaposleni u ovlaštenim organizacijama koje se nalaze u privatnom vlasništvu.

Vlada je Ustavnom sudu podnijela Prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Programa mjera za unaprjeđenje stanja u prostoru na području Grada Makarske za razdoblje 2002.-2004.

Također mu je uputila prijedlog za obustavu postupka ocjene ustavnosti i zakonitosti Odluke o izmjenama i dopunama odredaba za provođenje Generalnog urbanističkog plana naselja gradskog karaktera Supetra i dijela naselja Mirca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara