vlada sutra o planovima poslovanja tvrtki s područja energetike, šuma i voda

Hrvatska Vlada sutra će analizirati ovogodišnje planove poslovanja šest trgovačkih društava u državnom i pretežito državnom vlasništvu s područja energetike, šuma i voda. L

Vlada bi sutra tako trebala razmotriti planove poslovanja i planirane investicije Ine, Hrvatske elektroprivrede, JANAF-a, Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma.

Vladina Koordinacija za gospodarstvo razmotrila je godišnje planove tih tvrtki i predložit će Vladi da ih prihvati, uz sugestije tim društvima što još moraju učiniti u ovoj godini.

Sutrašnja rasprava o planovima šest javnih poduzeća nastavak je Vladine analize poslovnih planova javnih poduzeća za ovu godinu. Te je analize Vlada započela prošli tjedan raspravljajući o poslovanju i planiranim investicijama osam trgovačkih društava s područja prometa i infrastrukture, a, uz sutrašnju, nastavit će ih i na iduće dvije sjednice kada će se pred njom naći planovi poslovanja tvrtki s područja financija, te ostalih područja.

Po informacijama iznesenim na prošlotjednoj Vladinoj sjednici 23 javna poduzeća ove će godine investirati ukupno 19 milijardi kuna, što je gotovo tri puta više nego prije tri godine.

Vlada bi sutra trebala donijeti odluku o osnivanju povjerenstva koje će odlučivati o pomoći Hrvatima u susjednim zemljama kroz programe iz različitih područja.

Za te je programe u državnom proračunu za ovu godinu predviđeno 10 milijuna kuna, a u tu svotu nije uključena i pomoć Hrvatima u BiH, jer se o tome donosi posebna odluka.

(Hina) um/bn mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara