Vlada sutra o prijedlozima zakona o liječništvu, te o stomatološkoj djelatnosti

PRED hrvatskom Vladom sutra će se naći dva zakonska prijedloga s područja zdravstva prijedlozi zakona o liječništvu, te o stomatološkoj djelatnosti.

Ti su prijedlozi, nakon što je Sabor krajem ožujka raspravio prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, dio paketa zakonskih tekstova vezanih za reformu zdravstva.

Zakonom o liječništu po prvi put bi se u Hrvatskoj uredio ustroj, izobrazba i uvjeti za obavljanje liječničkog zvanja, te prava i dužnosti liječnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasebnim bi se pak zakonom uredilo ustrojstvo, te uvjeti obavljanja stomatološke djelatnosti, kao neovisne i samostalne djelatnosti u okviru zdravstvene zaštite.

Pred Vladom će se sutra naći i konačni prijedlog zakona o vinu, o kojemu je odlučivanje prošli tjedan odgođeno nakon spora ministara poljoprivrede i zdravstva je li vino prehrambeni proizvod ili ne i treba li dopustiti reklamiranje visokokvalitetnih vina.

Na donošenje Saboru Vlada bi trebala uputiti i konačni prijedlog izmjena Zakona o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Tim bi se izmjenama smanjio minimalan broj članova koje bi morali imati fondovi, pa bi umjesto dosadašnjih najmanje 80.000 članova obvezni mirovinski fondovi morali imati najmanje 50.000 članova, a minimalan broj članova u dobrovoljnim fondovima smanjio bi se sa sadašnjih 2000 na 200 članova. Time se, kako se obrazlaže, želi povećati konkurencija među fondovima, te izbjeći stvaranje oligopola mirovinskih fondova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara