VLADA sutra o projektu za brže pokretanje posla

Već kroz nekoliko mjeseci potencijalni bi poduzetnici sve potvrde potrebne za pokretanje posla mogli tražiti i dobiti na jednom mjestu šalteru FINE, predviđeno je projektom One Stop Shop, kojemu bi Vlada sutra trebala dati zeleno svjetlo. L

Projekt će s mrežom od 180 poslovnica i informatičkom logistikom nositi FINA, koja, uvjeravaju u Banskim dvorima, za taj projekt ima i opremu i dovoljan broj kadrova.

Zbog toga, kažu u Banskim dvorima, u prvoj fazi provedbe projekta neće trebati nikakva dodatna sredstva. Na pokretanje toga projekta Vladu je među inim, motivirao i podatak da je samo lani na izdavanje raznih dokumenata potrebnih za otvaranje tvrtki, potrošeno više od 600.000 radnih sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U konačnici, i uz pretpostavku da zaživi pokrenuto informatičko povezivanje državne uprave projekt One Stop Shop, građanima bi trebao zajamčiti da od kuće ili na šalteru FINE traže primjerice, izdavanje ili produženje vozačke dozvole, domovnicu, da se prijave na zdravstveno osiguranje i slično.

Vlada bi sutra trebala utvrditi i prijedlog novog zakona o osiguranju depozita, kojega će u saborsku proceduru poslati po hitnom postupku, jer je riječ o zakonu iz paketa EU-zakonodavstva.

(Hina) xum ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara