Vlada sutra o ugovoru sa SRJ o slobodnoj trgovini

HRVATSKA Vlada na sutrašnjoj će sjednici biti izvještena o vođenim pregovorima za sklapanje ugovora o slobodnoj trgovini sa SR Jugoslavijom, te razmotriti Konačni prijedlog zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Ugovor o slobodnoj trgovini bit će potpisan u ponedjeljak, 23. prosinca u Beogradu, a u ime hrvatske Vlade potpisat će ga ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Hrvatska i jugoslavenska strana taj su ugovor parafirale početkom studenog u Zagrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će sa sutrašnje sjednice Saboru na donošenje uputiti i konačne zakonske prijedloge o zaštiti od buke, te o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Prema tom prijedlogu, odgovornost pravne osobe za kaznena djela temelji se na krivnji odgovorne osobe. Pravne osobe, prema predloženom tekstu kažnjavale bi se novčanom kaznom, a predviđena je i kazna ukidanja pravne osobe. Novčana kazna može biti od najmanje pet tisuća do najviše pet milijuna kuna, dok će se kazna ukidanja pravne osobe izreći u slučajevima ako je pravna osoba osnovana radi činjenja kaznenog djela ili je svoju djelatnost pretežito iskoristila za počinjenje kaznenih djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara