Vlada traži razrješenje Hrvoja Vojkovića

Vlada traži razrješenje Hrvoja Vojkovića

Tekst: I.Kri.
Foto: Vjekoslav Skledar (Cropix)

VLADA je s današnje sjednice uputila prijedlog Nadzornom odboru Croatia osiguranja za razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića i člana Uprave Damira Mihanovića. Za novog predsjednika Uprave predložili su Zdravka Zrinušića koji je sada zamjenik predsjednika Uprave Štedbanke.

Na današnjoj sjednici Vlada je odlučila da će državni službenici i zaposlenici drugi dio božićnice od 625 kuna dobiti u ožujku. "Time ćemo u potpunosti isplatiti božićnicu za prošlu godinu. No, predlažem da se sljedećeg tjedna pokrenu razgovori s predstavnicima sindikata i da se s njima otvore razgovori o tome što ćemo raditi ove godine, koja je iznimno teška i u kojoj svatko mora dati svoj doprinos", kazala je Kosor te je znakovito dodala da u socijalnom partnerstvu svatko mora snositi dio tereta.

Drugi dio božićnice državu stoji 117 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugi dio božićnice, koju će država isplatiti četiri mjeseca nakon Božića, iz proračuna će se izdvojiti 117 milijuna kuna, a premijerka je ministra Božidara Kalmetu, koji se nalazi na čelu Gospodarskog-socijalnog vijeća, ovlastila da se početkom sljedećeg tjedna sastane sa predstavnicima sindikata.

Na današnjoj sjednici Vlade raspravljalo se i o pljački Đakovštine te se odlučilo da se pokradenim seljacima prenese 18 tisuća tona pšenice. Seljacima će ta pšenica stići iz Državnih robnih zaliha. Uz to, na sjednici Vlade je utvrđeno i kako se šteta nastala u Đakovštini može procijeniti na oko 50 milijuna kuna, a nju će, na kraju priče, platiti porezni obveznici. Premijerka tvrdi kako će "pravi vinovnici pljačke u Đakovštini odgovarati".

Zapošljava se još 292 ljudi

Osnovano je i Povjerenstvo za koordinaciju priprema za korištenje fondova EU. Ministar Šuker je najavio kako će u tom sustavu biti zaposleno još 292 ljudi, dok je do sada već tamo 656 radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara