Vlada uredbom proširila popis zdravstvenih djelatnika koji imaju pravo na dodatak

HRVATSKA Vlada na današnjoj je zatvorenoj sjednici izmijenila važeću Uredbu o dodacima na plaće za pojedine poslove zaposlenih u zdravstvu.
Uredbom se mijenja popis poslova zaposlenih u zdravstvu koji imaju pravo na dodatak, odnosno izjednačuje pravo na dodatak sukladno naknadno pristiglim zahtjevima sindikata liječnika, Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatske medicinsko-biokemijske komore, Hrvatske ljekarničke komore te sručnih društava liječnika specijalista i drugih zdravstvenih radnika.

Uzimajući u obzir broj zdravstvenih i nezdravstvenih radnika visoke stručne spreme pojedinih struka i pripadajućih predloženih podataka, prosječno je povećanje dodatka u visini od 10 posto što iznosi ukupno 12 milijuna kuna za ovu godinu.

Vlada je Saboru po hitnom postupku uputila prijedlog zakona kojim se potvrđuje Ugovor između hrvatske Vlade i vlade Srbije i Crne Gore o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak na državnom području druge države protuzakonit.

Po hitnom postupku Saboru je upućen Prijedlog zakona kojim se potvrđuje Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bugarske u borbi za sprječavanje organiziranog kriminala, nezakonitog prometa droge i psihotropnih tvari i terorizma.

Vlada je podržala Odluku o Vijeću za nadzor sigurnosnih službi Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora kao i što skorije imenovanje članova Vijeća te početak njegovog rada.

Donijeta je i Uredba o uvjetima za kupnju obiteljske kuće ili stana u državnom vlasništvu na područjima posebne državne skrbi kojom se utvrđuju uvjeti pod kojima najmoprimac može kupiti kuću ili stan nakon deset godina neprekidnog prebivanja. Za taj je posao ovlašteno Ministarstvo za javne radove kojem se podnose zahtjevi za kupnju i koje sklapa ugovore o kupoprodaji.

Vlada je donijela i Uredbu kojom se mijenja Uredba o plaćama, dodacima i naknadama u službi vanjskih poslova. Pogreškom je bilo uređeno da se dodatak na dijete, kao i dodatak na bračnog druga za diplomatske aktivnosti, dodatak na posebne uvjete života i rada te ostali dodaci, utvrđuju na koeficijent polazne osnovice složenosti poslova. Prava je namjera bila da se dodatak na dijete obračunava u iznosu od 30 posto od devizne vrijednosti koeficijenta, što se ovim prijedlogom i ispravlja.

Vlada je prihvatila Izvješće o usuglašavanju teksta Nacrta ugovora između RH i Australije o socijalnom osiguranju i ovlastila ministra rada i socijalne skrbi da, u ime Vlade, potpiše taj Ugovor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara