Vlada: Uskoro sastanak sa županima i predstojnicima ureda

SASTANAK članova Vlade i kolegij župana i predstojnika ureda državne uprave u županijama, koji se treba održati u iduća dva tjedna, još je jedna od aktivnosti Vlade u cilju ravnomjernog razvoja svih dijelova Hrvatske, rečeno je na današnjoj Vladinoj sjednici.

"Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb, nego onoliko koliko su jaki svi njeni krajevi", ponovio je i na današnjoj sjednici premijer Ivo Sanader.

Predviđeni sastanak novi je smjer Vlade prema lokalnoj samoupravi, decentralizaciji, pa i podjeli odgovornosti, ocijenio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić. To je, dodao je i novi smjer Vlade prema svojim činovnicima, jer su mnogi državni uredi u županijama zapušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz razgovor o ravnomjernom razvoju svih hrvatskih krajeva, predloženo je da se sa županima i predstojnicima državnih ureda razgovara i o načinu kako u tim uredima smjestiti i one stop shop agencije, kako bi se poduzetnicima pomoglo u rješavanju administrativnih problema. Državni uredi u županijama trebaju biti prvo i zadnje mjesto gdje će se poduzetnici javiti i gdje će se za njih obaviti dobar dio posla, a ne da oni "trče od jednog do drugog mjesta", poručio je premijer Sanader.

Predviđeni sastanak sa županima i predstojnicima državnih ureda pozdravili su svi ministri. Posebice je to pozdravila ministrica prostornog uređenja i zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić koja je izrazila i zabrinutost stanjem u uredima koji se bave izdavanjem lokacijskih i građevinskih dozvola. Upozorila je da se nakon izdavanja dozvola događa da Ministarstvo u nekim županijama poništi i 50 posto njih, te na problem što se u nadzoru često ne može doći do dokumentacije. Stoga bi se, kaže, na sastanku s predstavnicima tih ureda htjelo raščistiti što tko radi i vidjeti tko može, a tko ne može raditi taj posao.

(Hina) xbn ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara