Vlada utvrdila Program zaštite potrošača

ZA NACIONALNI program zaštite potrošača država će u iduće dvije godine iz svog proračuna ukupno izdvojiti oko 4,5 milijuna kuna, navodi se u Programu što ga je danas utvrdila hrvatska Vlada.

Osim iz proračuna, za financiranje tog programa postoje i sredstva predviđena CARDS projektom u iznosu od 9,4 milijuna kuna.

Nacionalni program za razdoblje 2005.-2006. naglasak stavlja na jačanje razine zaštite potrošača u desetak područja, poput javnih i zdravstvenih usluga sigurnosti proizvoda.

Kad je riječ o zdravstvenim uslugama svi njihovi davatelji morali bi osiguranike jasno obavijestiti o pravima, te posebno istaknuti usluge koje dobivaju besplatno, što i koliko moraju participirati u nekim uslugama, odnosno što moraju platiti u cijelosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je s današnje sjednice Saboru poslala nekoliko zakonskih prijedloga, među njima i izmjene Zakona o državnoj reviziji.

Zahvaljujući tim izmjenama uz diplomirane ekonomiste i pravnike u reviziji bi se mogli zaposliti i stručnjaci s drugim znanjima, poglavito informatičkim i onima s tehničkog područja.

Saboru je upućen i prijedlog Zakona o klasifikaciji neobrađenog drva, prema kojemu bi Hrvatske šume obilježavale i klasificirale neobrađeno drvo porijeklom iz Hrvatske koje se stavlja u promet.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanković tvrdi da će se taj posao obavljati po uzoru na standarde EU.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara