Vlade Divac savjetnik u vladi Srbije

Vlade Divac savjetnik u vladi Srbije

PICK na draftu potpredsjednika vlade Srbije Ivice Dačića bivši je košarkaš Vlade Divac koji je će obnašati dužnost savjetnika u kabinetu, a bit će zadužen za vanjsku politiku i osiguranje. Najnovije pojačanje na klupi premijera Mirka Cvetkovića u Beogradu dolazi već sljedećeg tjedna, a vijest je i službeno potvrđena od strane potpredsjednika Dačića, ali i od strane Divca.

Vlade za vladu

"Divac će biti savjetnik u dijelu oko vanjske politike, a izabran je upravo zbog toga jer je poznata i važna osoba u svijetu. Divac će također pokrivati dijasporu, humanitarni rad, ali i dio sporta", potvrdio je Dačić u razgovoru za Blic. Također, proslavljeni bivši košarkaš potvrdio je kako zaista dolazi na mjesto savjetnika, međutim o detaljima kao i o resorima nije htio govoriti dodajući tek kako će obaviti konzultacije s Dačićem prije formalnog primanja na mjesto savjetnika.

Podsjetimo, Divac je negativni imidž u hrvatskoj javnosti stekao 1990. godine, kada je reprezentacija Jugoslavije u Argentini osvojila naslov svjetskog prvaka u košarci. Kako se moglo vidjeti na televizijskim snimkama u jednom trenutku na parket je utrčao jedan navijač s hrvatskom zastavom, a Divac je trobojnicu oteo, bacio na pod i gazio.

Desetljeće i nešto nakon tog događaja Divac je objasnio kako je zastavu shvatio kao političku provokaciju te da je kao 22-godišnjak sve to shvatio vrlo emotivno. Također, demantirao je kako je gazio zastavu, ističe da ju je samo bacio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već pokazivao zanimanje za politiku

Prije gotovo godinu dana, 24.rujna prošle godine oprostio se od aktivnog igranja košarke, a na njegovom oproštaju bili su:  Žarko Paspalj, Saša Danilović, Saša Đorđević, Zoran Savić, Dejan Bodiroga, Duško Vujošević, Raša Nesterović, Peđa Stojaković, Dušan Ivković, Savo Milošević, Siniša Mihajlović, Scott Skot Polard, Glen Rice, Greg Popović, Chris Weber i ostala poznata imena košarke uključujući našeg Tonija Kukoča.

Nakon oproštaja Divac, kao jedan od najbogatijih Srba, pokazivao je afinitete prema politici, a koliko će biti uspješan u ovom svom "izletu" u vladu Srbije ostaje nam vidjeti.  

I.Ć.
Foto: zdravavoda.co.yu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara