Vladimir Faber prije javnog natječaja postavljen za v.d. ravnatelja policije

Vladimir Faber prije javnog natječaja postavljen za v.d. ravnatelja policije

BIVŠI ravnatelj policije Marjan Benko postao je zamjenik novom ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku. Mjesto ravnatelja policije privremeno će preuzeti Vladimir Faber, sve do završetka raspisanog natječaja za to radno mjesto, odluka je vlade sa zatvorene sjednice.

Premijer Ivo Sanader, podsjetimo, još je jučer poručio iz Dublina kako Vlada traži mogućnost vršitelja dužnosti ravnatelja Policije dok traje natječaj za tu funkciju.

"Što se tiče novog ravnatelja Policije mi svi znamo da postoji natječaj i mi ćemo poštovati proceduru... Ali, vidjet ćemo postoji li možda neka mogućnost v. d. dok traje natječaj. Ne želimo da išta stane na put u rješavanju slučaja ubojstva Ivane Hodak", kazao je jučer Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je Benkovo imenovanje za pomoćnika komentirao izjavom kako on nije nekvalitetno radio posao, iako je bilo grešaka. Dodao je kako će mu Benkovo znanje i iskustvo biti korisno.

Bivša ministrica Lovrin preselit će se u saborsku klupu, što je potvrdila i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Daljnja sudbina bivšeg ministra unutarnjih poslova jedina ostaje nepoznata, no Kosor je istaknula kako on ima, ako ništa drugo, pravo na šest mjeseci pune plaće kao bivši dužnosnik.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara