Vladimir Putin odbija pregovore s čečenskim pobunjenicima

RUSKI predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je odbacio mogućnost pregovora s vođama čečenskih pobunjenika koje smatra odgovornima za talačku krizu u školi u Beslanu u kojoj je poginulo više od 320 ljudi, polovina od toga djece.

U kazahstanskome glavnom gradu Astani nakon sastanka čelnika 12 bivših sovjetskih republika Putin je rekao da nijedna civilizirana zemlja neće pregovarati s Osamom bin Ladenom.

"Strahote koje smo doživjeli u Beslanu daju nam puno moralno pravo za tvrdnju da su ljudi koji se bore protiv Rusije dio terorističke internacionale", rekao je ruski predsjednik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S tim se ljudima može samo na jedan način: legalno i oštro", dodao je.

Na novinarsko pitanje što misli pod izrazom "teroristi", dogovorio je: "Teroristi su banditi koji se kriju iza političkih, vjerskih ii nacionalističkih slogana kako bi rješavali pitanja koja nemaju veze s onim što javno zagovaraju".

Nakon krvoprolića u Beslanu prije dva tjedna Rusija je glave dvojice glavnih čečenskih vođa, Aslana Mashadova i Šamila Basajeva, ucijenila na 10 milijuna dolara, a Putin je najavio radikalne promjene ruskoga političkog sustava kojima kani ojačati borbu protiv terorizma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara