Vladimir Putin preko satelitskog sustava nadzire kretanje svoje kuje Koni

Vladimir Putin preko satelitskog sustava nadzire kretanje svoje kuje Koni

RUSKI premijer Vladimir Putin poslužio se metodama naučenim davnih dana u KGB-u kako bi u svakom trenutnu znao gdje se nalazi njegov pas. Oko vrata svog crnog labradora, kuje Koni, Putin je montirao ogrlicu preko koje će satelit uvijek pratiti njeno kretanje, javlja Reuters.

Na ovu genijalnu ideju Putin je došao za vrijeme sastanka s čelnicima Ruske federacije na kojem se razgovaralo o prednostima novog satelitskog sustava GLONASS koji se koristi za nadzor stoke i divljih životinja. Putin je prekinuo izlaganje jednog od dužnosnika koji je objašnjavao kako sustav funkcionira i upitao ga: "Mogu li ja to koristiti za svog psa?"

Putinov zamjenik i bliski prijatelj Sergej Ivanov kaže kako je ogrlica koja teži oko 170 grama opremljena posebnim transmiterima i za Koni je navodno pripremljena još prije nekog vremena, a sad je pravo vrijeme da se testira njena učinkovitost. "Koni izgleda tužna. Njen slobodni život je gotov", rekao je Ivanov, ali Putin se ne slaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite da maše repom, to znači da je sretna", kaže ruski premijer. Ruska je vlada obećala da će GLONASS sustav, koji je isprva bio namijenjen vojnim svrhama, uskoro biti dostupan širokoj javnosti.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara