Vladimir Šeks: I HDSSB se pridružio orkestru koji želi prijevremene izbore

Vladimir Šeks: I HDSSB se pridružio orkestru koji želi prijevremene izbore

Tekst: Z.J.
Foto: Igor Sambolec / Cropix

TIJEKOM današnjega boravka u Osijeku, potpredsjednik HDZ-a i Sabora Vladimir Šeks je naglasio da oporbene stranke SDP, HNS i IDS "smišljaju taktiku kako da sruše Vladu", ali je njihove akcije proglasio legitimnima. Također, Šeks je u osvrtu na HDSSB rekao da se i ta stranka svrstala na stranu oporbenih stranaka koje žele prijevremene izbore.

"HDSSB se priključio sada orkestru smatrajući da će uspjeti stvoriti političku situaciju za izazivanje prijevremenih izbora", rekao je Šeks i ustvrdio da prijevremenih izbora "neće biti jer je vladajuća koalicija stabilna te ima potrebnu većinu u Saboru". Na kraju je Šeks poručio "uzaludan vam trud" HDSSB-ovim sviračima, i slikovito prikazujući svoje uvjerenje u stabilno političko stanje u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, tijekom boravka u Osijeku, Šekst se osvrnuo i na izjavu guvernera HNB-a Željka Rohatinskoga da će suradnja s Vladom biti nemoguća ako Vlada stoji iz napada na HNB. Prema Šeksovim riječima, suradnja Vlade s HNB-om mora biti "elastičnija i s manje žalaca".

Na kraju, Šeks je najavio kako je Vlada Jadranke Kosor spremna za bolne rezove jer je to jedini način da se prevlada teška gospodarska kriza te dodao da te rezove najjače moraju osjetiti najbogatiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara