Vladine koordinacije negativno o natječaju za trećeg operatera mobilne telefonije

HRVATSKA će Vlada najvjerojatnije odbaciti, odnosno negativno se očitovati na prijedlog Vijeća za telekomunikacije o raspisivanju natječaja za dodjelu koncesija u pokretnim mrežama druge i treće generacije, doznaje se danas u Banskim dvorima.

Prema tim informacijama, radna tijela Vlade, odnosno Koordinacija za gospodarstvo, u pripremi sutrašnje sjednice Vlade negativno su se očitovala na prijedlog za raspisivanje natječaja za dodjelu koncesija za treću mobilnu telefonsku mrežu i treću generaciju mobilne telefonije (UMTS), smatrajući da taj prijedlog treba analitički i provedbeno zakonski utemeljiti i ocijeniti realnu mogućnost kada je što moguće urediti.

Vijeće za telekomunikacije je početkom studenoga od Vlade zatražilo pokretanje postupka za javnim natječajem za dodjelu tih koncesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko dana prije toga predsjednik Vijeća za telekomunikacije Željko Debanić izjavio je kako je natječajna dokumentacija za raspisivanje natječaja za dodjelu koncesija za trećeg operatera i treću generaciju mobilne telefonije dobrim dijelom pripremljena.

Uz negativno mišljenje o raspisivanju takvog natječaja Vlada bi na sutrašnjem zatvorenom dijelu sjednice, kako se doznaje, trebala donijeti i uredbu kojom bi dopunila Zakon o telekomunikacijama.

Tom bi se dopunom utvrdilo da Vijeće za telekomunikacije odluke iz članka 12. stavka 1. točke 1. donosi uz suglasnost Vlade. Riječ je o članku koji regulira djelokrug i nadležnost buduće Agencije za telekomunikacije (koja bi objedinila poslove sadašnjih Vijeća i Zavoda za telekomunikacije), a prva se točka odnosi na ovlast za donošenje odluka o davanju i oduzimanju koncesija i dozvola na temelju zakona.

Vlada procjenjuje da je riječ o poslovima koji su od interesa za Republiku Hrvatsku, a kako Vijeće za telekomunikacije radi kao prijelazno rješenje do imenovanja nove agencije, ocjenjuje da je oportuno da u tom razdoblju na odluke Vijeća suglasnost daje Vlada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara