Vlahušić: Na jednog nezaposlenog liječnika 2,5 radna mjesta

Vlahušić: Na jednog nezaposlenog liječnika 2,5 radna mjesta
ZAHVALJUJUĆI mjerama Ministarstva zdravstva za smanjenje nezaposlenosti danas u Hrvatskoj svaki liječnik s položenim državnim ispitom može dobiti posao, jer na jednog nezaposlenog liječnika dolaze 2,5 novootvorena radna mjesta, ustvrdio je danas ministar zdravstva Andro Vlahušić

U skladu s potrebama mreže zdravstvenih ustanova, te prema broju odobrenih specijalizacija i pripravničkih mjesta, krajem kolovoza bilo je 1.097 slobodnih radnih mjesta u zdravstvu, dok su na Zavodu za zapošljavanje istodobno bila registrirana 402 nezaposlena liječnika, rekao je Vlahušić na konferenciji za novinare.

Ministar pritom ističe kako se posao možda ne može naći u Zagrebu, ali može u ostalih 20 županija gdje, prema mreži zdravstvenih ustanova, postoji manjak liječnika. U tim je županijama raspisan natječaj za 180 medicinskih timova.

Novim mjerama zaposleno je i oko 250 liječnika koji su u bolnicama niz godina radili na određeno vrijeme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo zdravstva odobrilo je u ovoj godini 405 specijalizacija, a bolnice je zadužilo da do 15. rujna raspišu natječaje za odabir specijalizanata.

Vlahušić još ne zna jesu li to sve bolnice i učinile, no procjenjuje kako je moguće da nerealizirano ostane 10 do 20 specijalizacija.

Zahvaljujući programu zapošljavanja, Ministarstvo je u ovoj godini osiguralo plaćanje pripravničkog staža za ukupno 755 djelatnika visoke i više stručne spreme, čime je, zajedno s ukidanjem pismenog dijela ispita, olakšan put mladim liječnicima do polaganja državnog ispita.

Svi zainteresirani za zapošljavanje u zdravstvu od lipnja mogu sve natječaje za zapošljavanje potražiti na web stranicama Ministarstva zdravstva - www.miz.hr, gdje je dosad objavljeno 700 natječaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara