Vlahušić o golfu: Neka se Šuica raspravlja s Državnim institucijama, a ne sa mnom

Tekst: M.M., I.Ć.
Foto: Siniša Sunara (Cropix)

"ANDRO VLAHUŠIĆ iznosi lažne podatke i manipulira javnošću!", ponovila je danas bivša gradonačelnica Dubrovnika i saborska zastupnica HDZ-a Dubravka Šuica govoreći o svom nasljedniku na adresi Ispred Dvora 1 na konferenciji za novinare.

Porezno rješenje Šuica "slučajno" dobila

Naime, Šuica se danas ponovno referirala na svoju veliku aferu oko prodaje zemljišta na Srđu te je ustvrdila kako je porezna uprava izdala rješenje prema kojem je prava vrijednost zemljišta na Srđu upravo 2,7 milijuna kuna za koliko ga je bivša gradska uprava prodala tvrtki "Razvoj golf". Šuica danas nije htjela odgovoriti na pitanje je li informaciju dobila izravno od Porezne uprave već je rekla da su dobili slučajno taj nalaz te da ga nitko drugi nije vidio.

"U izbornoj kampanji govorili su da je 100 milijuna kuna pošlo u nepovrat", rekla je Šuica dodajući da ovih dana čeka konačni nalazu revizije u kojem bi trebalo stajati da je kupac platio porez po cijeni po kojoj ga je od Grada Dubrovnika otkupio, ne ulazeći sada u to je li zemljište državno ili gradsko.

Ima li Šuica utjecaja na državne institucije?

"Postoji nalaz Državne revizije u kojem se navodi kako je prodano zemljište koje ima osobinu kulturnog dobra a da nije prethodno ponuđeno na prodaju državi ni Županiji", reagirao je na navode Šuice gradonačelnik Vlahušić odgovarajući na upit novinara Dubrovačkog Vjesnika dodajući da je za njega posao završen.

"Šuica nije u sukobu sa mnom nego s tri državne institucije koje su dostavile dokumente. Hoće li jedna od tri institucije povući svoje i reći da su pogriješili, ja to ne znam. Ukoliko se to dogodi, obavijestit ću javnost kao što sam i dosad činio. Ja nemam utjecaja na državne institucije, ne znam ima li Šuica", zaključio je tu temu Vlahušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara