Vlahušić prihvatio ostavku S. Oreškovića, direktora projekta reforme zdravstva

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić prihvatio je danas zahtjev za ostavkom Stipe Oreškovića, direktora Projekta reforme zdravstvenog sustava, koji financira Svjetska banka.

U priopćenju Ministarstva zdravstva kaže se da je Orešković ostavku podnio zbog prelaska na novu dužnost.

Na dužnost direktora projekta reforme Orešković je izabran krajem 1998. godine uz suglasnost Svjetske banke javnim natječajem, a tu je funkciju obavljao kao nestranačka profesionalna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlahušić je prihvatio Oreškovićev zahtjev s obrazloženjem da se projekt reforme nalazi u završnoj fazi, kaže se u priopćenju.

"Unatoč brojnim poteškoćama, promjeni čak četiri ministra zdravstva i dvije Vlade u četiri godine realizacije, projekt je ostvario značajan utjecaj na pozitivne promjene u hrvatskom zdravstvu u području primarne zdravstvene zaštite, kliničke medicine i javnog zdravstva", ističe Vlahušić te dodaje kako je takve ocjene dala i Svjetska banka.

Osigurane su vrijedne investicije u opremanje nekoliko hrvatskih bolnica, predhospitalnu i hospitalnu hitnu medicinu te edukaciju brojnih pripadnika liječničke i sestrinske profesije.

Neki od projekata, poput akcije borbe protiv kardiovaskularnih bolesti, borbe protiv ovisnosti pušenja te promocije zdrave prehrane postali su značajni međunarodni uspjesi i danas predstavljaju izvozne proizvode Hrvatske, ocjenjuje Vlahušić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara