Vlahušić: Štrajk liječnika nije uspio

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić ocijenio je danas da štrajk liječnika nije uspio, jer većina liječnika normalno obavlja svoj redoviti posao, a samo se mali dio odlučio za štrajk.

´Većina liječnika radi, iako podržava štrajk, a Hrvatski liječnički sindikat (HLS) misli da je anketa o podršci štrajku zapravo štrajk, što nije točno´, rekao je Vlahušić Hini.

Dodao je da će Ministarstvo zdravstva tijekom poslijepodneva imati podatke o točnom broju liječnika koji su štrajkali.

Vlahušić ističe da liječnici koji žele štrajkati mogu to slobodno učiniti. Pritom naglašava kako i sam podržava sindikalne zahtjeve za većim plaćama, ali pitanje je jesu li ti zahtjevi realni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Traži se povećanje plaća od 45 posto, a istodobno predsjednik sindikata izjavljuje kako je prije tri godine u zdravstvu bilo bolje sa četiri milijarde kuna manje´, kazao je Vlahušić.

HLS traži povećanje plaća za liječnike početnike na iznos od dvije prosječne plaće (oko 7.000 kuna), a liječnika specijalista na dvije i pol plaće (oko 9.000 kuna).

Vlahušić, međutim, tvrdi da većina liječnika, uz dodatke za staž, pripravnost i dežurstva mjesečno zaradi i do 9.000 kuna, pa bi prihvaćanjem sindikalnih zahtjeva njihova mjesečna primanja porasla na 13.500 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara